'Weinig verschil kwaliteit vlees slager of super' | Levensmiddelenkrant

'Weinig verschil kwaliteit vlees slager of super'

LOENEN AAN DE VECHT - Chefkok André Gerrits van Ron Blaauw Brasserie 't Amsterdammertje snapt dat de Nederlandse consument zijn vlees voor een lagere prijs in de supermarkt haalt. Naar zijn mening is het vlees uit de supermarkt ongeveer van dezelfde kwaliteit als dat van de Keurslager.

Eerder deze week sprak Ton Lindeman, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie tijdens de Slavakto in de Utrechtse Jaarbeurs zijn onvreden uit over de prijzenstunten in vlees bij de Nederlandse supermarkten. Volgens Lindeman moet de klant voor echte kwaliteit en een goed advies bij de Keurslager zijn. Naar aanleiding van zijn uitspraken schotelde het Rtl 4 nieuwsprogramma Editie NL chefkok Gerrits gisteren drie soorten vlees voor, gekocht bij zowel de Albert Heijn als de Keurslager. Een biefstuk, een ribkarbonaatje en een plak achterham belandden in de pan van de chefkok. Gerrits noemde het vlees 'niet veel soeps' en had op- en aanmerkingen over de structuur, kleur en de geur. Zijn eindconclusie was helder: "Ik begrijp goed dat de consument zijn vlees in de supermarkt haalt voor een lagere prijs, want er is weinig verschil met dat van de Keurslager."

Bron: Editie NL