Zelfrijdende bezorgwagens Ahold op de weg | Levensmiddelenkrant

Supermarkt komt naar de consument toe

Zelfrijdende bezorgwagens Ahold op de weg

BOSTON –De Amerikaanse Ahold-Delhaize dochter Stop & Shop start binnenkort in de buurt van Boston met zelfrijdende bezorgwagens om boodschappen aan huis te brengen. 

Een selectie uit het Stop & Shop-assortiment zoals gemaksproducten, maaltijdpakketten en verse producten is in de bezorgwagen te verkrijgen. De retailer komt met deze innovatie tegemoet aan de groeiende interesse in online winkelen, maar wel met de mogelijkheid om eigen verse producten uit te kiezen. “Op deze manier maken we gebruik van een nieuwe technologie om winkelen voor onze klanten te vergemakkelijken. We brengen de winkel eigenlijk naar hen toe”, zegt Mark McGrowan, Stop & Shop president. “We erkennen ook dat veel van onze klanten de mogelijkheid willen hebben om hun eigen keuzes te maken als het gaat om verse producten. We zijn er trots op die behoeften in te spelen met deze geavanceerde oplossing.”

Klanten kunnen de Robomart-voertuigen oproepen via een app. Bij aankomst van het voertuig gaan ze naar buiten, ontgrendelen de deuren van het voertuig en selecteren vervolgens de producten die ze willen aanschaffen. Als ze klaar zijn sluiten ze de deuren en gaat het voertuig naar de volgende klant. 

Bron: Levensmiddelenkrant