AH-ondernemer Bouwens investeert in nieuwe winkel | Levensmiddelenkrant

‘Scan&Go mag niet ontbreken in een supermarkt anno 2018’

AH-ondernemer Bouwens investeert in nieuwe winkel

SPAARNDAM- Op de plek in Spaarndam die dertien jaar geleden als tijdelijke locatie werd bestempeld, is onlangs de geheel nieuwe Albert Heijn-winkel van ondernemer Han Bouwens geopend. Zijn vlakbij gelegen oude winkel gaat op termijn plat om meer parkeergelegenheid te creëren.

Bouwens is de derde generatie die de winkel runt in Spaarndam en is daarmee de enige supermarktondernemer in het dorp. Voor Bouwens een reden om zich niet alleen op de kaart te zetten als ondernemer, maar om zich ook in te zetten voor de maatschappij. Dat vertelt Bouwens in een interview met Levensmiddelenkrant. “Veel winkels draaien onder de naam van een kille formule. Ik wil graag het verschil maken door mij intensief bezig te houden met wat er in het dorp speelt, feesten te organiseren met bekende artiesten en lokale sportclubs te sponsoren. Dat maakt het ondernemerschap zo’n mooi vak”, vervolgt Bouwens zijn verhaal.

Scan&go
Bouwens is zich ervan bewust dat hij zich moet onderscheiden van andere supermarkten buiten het dorp om consumenten naar zijn winkel te lokken. “Het kw-assortiment kan je in elke supermarkt goed spiegelen, maar het succes van een winkel valt of staat met de kwaliteit van de versproducten”, vertelt de ondernemer. “Albert Heijn is druk bezig met innoveren en het introduceren van nieuwe elementen. Ik probeer daar zoveel mogelijk in mee te gaan, maar op een gegeven moment moet je een besluit nemen. Zo heb ik de versafdeling fors vergroot en scan&go kassa’s geïntroduceerd, die in mijn ogen niet mogen ontbreken in een supermarkt anno 2018.”

Omzet
De nieuwe winkel was een forse investering voor Bouwens, omdat hij de grond erbij gekocht. “Ik heb 25 procent omzetgroei gepland, maar mijn droom spreek ik niet uit. Het kan altijd anders lopen, dat heb ik gezien bij mij andere winkel in Haarlem”, legt Bouwens uit. De ondernemer zag bij die winkel het afgelopen jaar de omzet dalen. Doordat er constructiefouten in de parkeergarage kunnen klanten niet dichtbij te winkel parkeren. “Daardoor ben ik 15 procent omzet verloren.” Bouwens maakt ondanks de omzetdaling volop plannen voor de winkel in Haarlem. “In week 18 van 2019 ga ik de winkel verbouwen, want dan hebben beide supers dezelfde uitstraling.”

Bron: Levensmiddelenkrant