Plus-ondernemers openen Briljant 2.0 supermarkt | Levensmiddelenkrant

Eerste supermarkt voor Marco en Loekie Verbeek

Plus-ondernemers openen Briljant 2.0 supermarkt

LEEK - Ondernemersechtpaar Marco en Loekie Verbeek heeft woensdag zijn eerste Plussupermarkt geopend in winkelcentrum Liekeblom in het Groningse Leek.

“We krijgen veel positieve reacties van inwoners van Leek en omgeving, met name over de acties die ze kennen van televisie”, zegt Marco Verbeek. Hij heeft tien jaar lang een Coop gerund met zijn ouders in Holwerd, waar hij vandaan komt. De ondernemer deed in 2016 de Plus-ondernemersopleiding met het idee om zelf een supermarkt te openen. “Toen in mei dit pand vrij kwam en wij via-via werden gevraagd, was het een makkelijke beslissing”, legt Verbeek uit. Op de locatie van de Plus-supermarkt zat tot mei van dit jaar een Jumbo. “Daar waren er drie van gevestigd in Leek en daarmee was de formule vrij dominant. Het is dus niet gek dat er een de deuren heeft gesloten”, vertelt de ondernemer.

Samenwerking
Verbeek heeft in het winkelcentrum nog twee winkelpanden erbij gekocht om de oppervlakte van de supermarkt te kunnen vergroten. “Leek is een plaats waar steeds meer inwoners van omliggende dorpen hun boodschappen komen doen. Een supermarkt van 1220 vierkante meter vvo is in mijn ogen dan zeker geen overbodige luxe. We kunnen hiermee een ruim assortiment bieden, waaronder ook veel streekproducten. Daarvoor ben ik onder meer samenwerkingen aangegaan met de lokale bakker, slagerij en de kaasboer.”

Interactie
Door middel van interactie met de klant gaat Verbeek het assortiment aanpassen naar behoefte. “In gesprek gaan met de consument is belangrijk om succesvol te worden. Met die persoonlijke touch onderscheiden we ons van anderen, want alle supermarkten verkopen immers appels en bloemkool.”

Bron: Levensmiddelenkrant