Vers speerpunt van Jumbo Bobeldijk | Levensmiddelenkrant

‘Vers gesneden fruit valt in de smaak bij consument’

Vers speerpunt van Jumbo Bobeldijk

(REPORTAGE) NIEUWKOOP- Verse pizza’s, een ananassnijder, vers gesneden fruit en schepsnoep. Het is een greep uit de nieuwe elementen die bij Jumbo Bobeldijk in Nieuwkoop te vinden zijn. Levensmiddelenkrant neemt een kijkje bij de verbouwde winkel van ondernemer Bas Bobeldijk.

In drie weken tijd heeft de ondernemer zijn winkel verbouwd én uitgebreid met 500 vierkante meter, want de omzet die hij draaide per vierkante meter lag volgens hem in de oude winkel te hoog. De geur van versgeperste sinaasappelsap en gegrilde kip komt je tegemoet bij binnenkomst in de nieuwe winkel die woensdag 7 november is heropend. Een blikvanger is het koelschap met vers gesneden fruit van het merk Trakteerfruit. “In Amsterdam verkoop ik dit fruit al, waar het als warme broodjes over de toonbank vliegt. In een paar dagen tijd heb ik die verkoopcijfers al kunnen overtreffen in Nieuwkoop. Het valt goed in de smaak bij de consument, omdat het vers en makkelijk is en een lage prijs heeft”, legt Bobeldijk uit.

Pick&mix
Met de verbouwing zijn nieuwe elementen toegevoegd die bekend zijn van de Jumbo-formule zoals schepvis, vers belegde pizza en La Place brood. Bobeldijk koos bovendien voor exclusieve en regionale producten, van gegrilde kip tot schepsnoep en van pick&mix pindarotsjes tot een uitgebreid assortiment van banketbakkerij Stevens uit Alphen aan den Rijn. “Als ondernemer moet je keuzes maken om een volledig assortiment te kunnen bieden van hoge kwaliteit. Daarbij is het altijd de vraag of de producten van de Jumbo-formule aansluiten bij de wens van de consument. Soms ben ik meer te spreken over de kwaliteit van lokale en regionale producten, vandaar dat die in het schap te vinden zijn”, vertelt de ondernemer.

Vers
Met de nadruk op vers onderscheidt Bobeldijk zich naar eigen zeggen van andere supermarkten. De nieuwe sinaasappelpers noemt hij als voorbeeld. “Deze perst beter en het sap is veel zoeter van smaak, omdat er geen contact is tussen het sap en de sinaasappelschil.” Eerder dit jaar werkte Bobeldijk als pilot met een exclusieve appelsappers, wat een groot succes bleek te zijn. “Op korte termijn komt er ook definitief een pers in de winkel te staan."

Bron: Levensmiddelenkrant