Image_1[1].jpg

Ondernemers

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel gaat van start

AMSTERDAM - Maandag 6 maart start de zesde Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. In deze week worden Nederlanders aangemoedigd vlees en zuivel te vervangen door plantaardige producten. De campagne wil op een positieve en inspirerende wijze mensen bewust laten worden van de positieve impact op het klimaat door het eten van minder vlees en zuivel.

Redactie |

De campagne probeert zo veel mogelijk mensen te bereiken. Vorig jaar deed volgens de organisatie 1 op de 5 mensen in Nederland mee. Dit jaar zal er meer nadruk liggen op het bereiken van de mannelijke doelgroep. Komende week zal dat worden ondersteund door posters in abri’s.

Door het hele land en door diverse organisaties en bedrijven worden komende week acties opgezet om aandacht te geven aan de campagne en mensen kennis te laten maken met plantaardige producten en recepten. Hieronder een kleine opsomming van wat er wordt georganiseerd.

• Alle grote supermarkten maken het proberen van vegetarische en plantaardige producten laagdrempelig door verschillende acties en kortingen.

• Tijdens de Nationale Restaurant Week van Diningcity bieden verschillende aangesloten restaurants een speciaal Week Zonder Vlees & Zuivel menu aan.

• Proef op 6, 7 en 8 maart NEW MEAT tijdens Berlin Visits bij Bistro Bar Berlin in Nijmegen. Tijdens dit event kookt sterrenchef Peter Gast een 5-gangen diner met Redefine Meat om aandacht te vragen voor duurzaamheid in de horeca.

• Op maandag 6 maart om 12:00 uur vraagt Vivera op ludieke wijze aandacht voor het klimaat. Ze trappen de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel af door een loeialarm af te laten gaan op elke radiozender in Nederland. De koeien slaan letterlijk alarm, omdat het de hoogste tijd is om in actie te komen voor een beter klimaat.

• De Vegetarische Slager viert de hele week door het gehele land “Pluimfeesten”, waarbij gratis vegan Pluimfeest Burgers uitgedeeld worden onder begeleiding van een Pluimfeest-band.

• Tijdens de Week Zonder Vlees & Zuivel kan je ook op de treinstations terecht voor lekkere vegetarische en plantaardige alternatieven. Op donderdag 9 maart zijn alle kleine vega pasta’s bij Julia’s 5 euro. Dat viert Julia’s op diezelfde dag met een activatie op Utrecht Centraal tussen 12:00 en 20:00 uur. Bij Kiosk en Stationshuiskamer wordt een vegetarisch saucijzenbroodje en bij de Kiosk ook een vegan bacon&egg wrap geïntroduceerd.

• HelloFresh geeft in samenwerking met De Vegetarische Slager in maart de consument de keuze om te kiezen voor verrassende vegetarische gerechten.

Nieuw dit jaar is het televisieprogramma ‘Een Weekje Zonder’ dat aankomende week elke dag om 18.00 uur wordt uitgezonden op 24Kitchen.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops