verspil mij niet Lidl.jpg

Formules

‘Verspil Mij Niet groente- en fruittas’ bij Lidl vervangt Too Good To Go

HUIZEN – Lidl breidt haar ‘Verspil Mij Niet’-concept uit met de ‘Verspil Mij Niet groente- en fruittas’. In de papieren tas zitten verse groenten en fruit dat niet meer verkocht kan worden, maar wel geschikt is voor consumptie. Voor drie euro krijgt de klant een kilo of vier aan groente en fruit. Dagelijks staan de tassen te koop, afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid groente en fruit. Reserveren is niet mogelijk.

Redactie |

Tegelijkertijd stopt Lidl de samenwerking met Too Good To Go. In de drie jaar dat Lidl TGTG-boxen aanbood via de app zijn er bijna twee miljoen boxen verkocht. Esmeé van Veen, duurzaamheidsmanager bij Lidl: “We hebben afgelopen jaren veel geleerd over hoe we nog meer voedsel kunnen redden. De succesvolle samenwerking met Too Good To Go heeft hier onder andere aan bijgedragen. Doordat we de ‘Verspil Mij Niet’-tassen direct in de winkels samenstellen en de processen geoptimaliseerd hebben, kan er nog meer groente en fruit van de verspilling worden gered. Voor 3 euro haalt onze klant met de tas een gezonde maaltijd in huis en gaan we gezamenlijk op deze wijze voedselverspilling tegen. Een ‘win win’. Daarnaast gaan de groente- en fruitdonaties aan Voedselbanken Nederland gewoon door.”

Geertje Zeegers, Too Good To Go country director in Nederland, zegt het volgende over het beëindigen van de samenwerking: “De missie van Too Good To Go is om iedereen te inspireren en het mogelijk te maken om samen voedselverspilling tegen te gaan. Dat we in 3 jaar tijd meer dan 1,9 miljoen Fruit- & Veggie Bags hebben gered met Lidl Nederland is een resultaat om trots op te zijn. We zijn blij dat Lidl onze missie om voedselverspilling tegen te gaan, blijft delen.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: