Budget Food foto.jpg De opening van Budget Food in Zeewolde werd bijgewoond door supermarktondernemer Gerard van den Tweel.

Formules

14e vestiging voor Budget Food

ZEEWOLDE – Vrijdag 26 mei opende de betaalbare supermarkt Budget Food de deuren in het Flevo-landse Zeewolde. Het is de 14e vestiging van de keten. De winkel mocht rekenen op lovende reacties van de vele bezoekers tijdens de opening. “Onze nieuwe winkel is gevestigd tussen alle andere supermarkten, in een gebied waar mensen dus sowieso al veel komen om boodschappen te doen. Budget Food is hierop een mooie aanvulling”, zegt Maarten Muller, directeur van Budget Food.

Yentl Bocxe Strik |

Bij Budget Food staat, hoe kan het ook anders met zo’n naam, de prijsbewuste klant centraal. De winkels voeren geen vast assortiment, maar weten bij ieder bezoek te verrassen met nieuwe producten. “We verkopen voornamelijk restpartijen food en non-food. Deze producten worden anders weggegooid wegens de houdbaarheid, overproductie of een wisselende verpakking. Daarom kunnen we de producten een stuk goedkoper aanbieden”, legt Muller uit. “Op deze manier redden we een hoop producten die op de reguliere manier de weg naar de supermarkt niet kunnen vinden. Vaak worden deze producten dan vernietigd. Budget Food zorgt dat deze producten de weg naar de consument vinden. Dit is een winwinsituatie, waarin wij het voor minderbedeelde mensen mogelijk maken om op een goedkopere manier in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Daarnaast kunnen we hierdoor jaarlijks zo’n 15 miljoen artikelen redden van de ondergang.”

Uitbreiding
Voor de opening van nieuwe vestigingen kijkt Muller naar leegstaande panden door heel Nederland. “We kunnen in iedere plaats in Nederland vestigen, maar we hebben op dit moment nog geen geschikte panden binnen de Randstad gevonden”, zegt Muller. “Dit betekent geenszins dat wij ons hier niet willen vestigen. Wij staan open voor alle leuke plekken waar onze doelgroep gevestigd is.”
Momenteel is Budget Food vooral goed vertegenwoordigd in Limburg, waar het vijf winkels heeft. In Gelderland, Drenthe, Noord-Brabant, Zeeland en Utrecht is nog geen enkele vestiging te vinden.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.