Fabrikanten

Buitenland

AB InBev ‘net zero’ in 2028

BREDA – AB InBev kondigt de ambitie aan haar vijf grootste brouwerijen in Europa versneld naar ‘net zero’ te brengen. Het gaat om de brouwerijen van Magor en Samlesbury in het VK, die in 2026 aan de beurt zijn, en die van Leuven en Jupille in België en Bremen in Duitsland, die in 2028 op de rol staan. De uitstoot zou hiermee jaarlijks met 110.740 ton verminderd worden. Ook de Nederlandse brouwerijen, waaronder de Dommelsche Bierbrouwerij, worden versneld naar CO2-reductie geleid.

Renée Salome |

De brouwer wist dit jaar al de eerste CO2-neutrale brouwerijen op te leveren in Brazilië en China en een CO2-neutrale mouterij in Brazilië.

Hernieuwbare electriciteit
‘Net zero’ bereiken doet AB InBev voornamelijk door om te schakelen naar andere energiebronnen en de verhoging van de energie-efficiëntie, legt de brouwer uit in een persbericht. In Europa zet het bedrijf in op hernieuwbare elektriciteit, waartoe het ‘Europa’s grootste zakelijke zonne-energieovereenkomst ooit’ aanging, met als gevolg dat tegen maart 2022 ‘alle bieren in heel West-Europa met hernieuwbare energie worden gebrouwen’. Twee nieuwe zonne-energieparken in Spanje zullen vanaf 2022 250 gigawattuur hernieuwbare elektriciteit per jaar moeten leveren aan alle brouwerijen van AB InBev in Europa. Op dit moment werken alle Nederlandse brouwerijen van AB InBev al met 100 procent hernieuwbare elektriciteit.

Duidelijk voor de consument
Het is de bedoeling dat het voor de consument duidelijk is dat de brouwer klimaatactie onderneemt, en daarom zal het merk Bud, dat met 100 procent hernieuwbare energie wordt gebrouwen, dat duidelijk op het etiket en verpakkingen gaan vermelden.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

dommelsche-bierbrouwerij.jpg