-kbf715520200305--2-2.jpg

Formules

Albert Heijn stopt met vervoer door de lucht

ZAANDAM – In navolging van Lidl en Plus stopt ook Albert Heijn met het per vliegtuig vervoeren van groente en fruit. Vanaf 1 juni zullen bijvoorbeeld sugarsnaps, passievruchten en sinaasappelen niet meer door de lucht worden getransporteerd naar Nederland. Er zal alleen nog maar gebruik worden gemaakt van zeecontainers en vervoer over de weg. Het is een van de stappen die de supermarkt zet in het verduurzamen van de hele toeleveringsketen.

Redactie |

Volgens de grootgrutter komt de helft van de groenten en fruit al uit Nederland zelf. Ze probeert door samen te werken met telers het aandeel nog verder te vergroten. Voor producten die niet in Nederland geteeld kunnen worden, probeert het bedrijf zo dichtbij mogelijk in te kopen. Daar spelen nog wel een aantal factoren een rol. Zo kijkt AH naar kwaliteit, duurzaamheid, voedselveiligheid en kostprijs.

“Vanaf 1 juni 2023 worden al ons onbewerkte groente en fruit via zeecontainer- of wegtransport vervoerd. Zo’n keuze maak je niet van de een op andere dag. We hebben ook een verantwoordelijkheid richting onze leveranciers waar we tientallen jaren mee samenwerken”, zegt AH-directeur merchandising en sourcing Henk van Harn. “Wij vinden het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met ons aandeel in milieubelasting. We willen de impact van onze activiteiten zo klein mogelijk houden.”

Bron: Levensmiddelenkrant