Formules

Buitenland

Aldi vertrekt uit Denemarken

SONDERBORG – Supermarktketen Aldi vertrekt volledig uit Denemarken. Dat heeft het moederbedrijf Aldi Nord vrijdag bekend gemaakt. Volgens de verklaring gaat het bedrijf zich in de toekomst concentreren op de andere acht Europese markten. Die moeten een sterkere groei en ontwikkelingsvooruitzichten op lange termijn mogelijk maken. Aldi was al sinds 1977 actief in Denemarken.

Gerard van Oosbree |

Aldi verkoopt 114 van de in totaal 188 winkels aan Rema 1000 Denemarken. Dat is onderdeel van het Noorse Reitan Retail dat de verkoop bevestigde. Volgens Reitan ceo Ole Robert Reitan wordt Rema 1000 dan de grootste supermarktketen van Denemarken.

Met de overname worden 1600 medewerkers overgenomen. Ongeveer 1200 Aldi medewerkers zullen misschien hun baan verliezen. Aldi Nord verwacht wel dat ook voor de overgebleven winkels kopers zullen worden gevonden. Ondertussen wordt er met de vakbonden een sociaal plan afgesproken.

Medewerkers van Aldi’s logistieke centrum in Kolding zullen banen aangeboden krijgen in Velje en Horsens. Dat geldt ook voor de chauffeurs van drie logistieke centra. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Bron: Levensmiddelenkrant

pr_aldi_danmark_naestved.jpg