Aleph Cuts (4).jpg

Buitenland

Allereerste aanvraag kweekvlees in Europa

REVOHOT – Aleph Farm, een cellulair landbouwbedrijf uit Israël, houdt zich bezig met duurzaamheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn in voedselsystemen. Het Zwitserse FSVO ontving een aanvraag van Aleph Farm om ’s werelds eerste kweekbiefstuk te verkopen in Zwitserland onder de naam Aleph Cut.

Redactie |

De samenwerking tussen Aleph Farm en Zwitserlands grootste detailhandelsbedrijf Migros hebben bijgedragen aan de beoordeling van het specifieke goedkeuringsproces. Mathilde Alexandre, van ProVeg International, reageert op de aankondiging: “Dit is echt een bemoedigende stap voor Europa en een duidelijke indicatie dat de kweekvleesindustrie aan kracht wint en evolueert naar commercialisering.” 

CO₂ voetafdruk
Alexandre vindt dat Europa nog achterloopt op Amerika en Azië en een inhaalslag moet maken. Kweekvlees biedt veel duurzaamheidspotentieel. Door de milieuwinsten in cellulaire landbouw kan het land dat voor veeteelt is bestemd, vrijkomen voor het regenereren van de natuur. Volgens ProVeg kan gecultiveerd rundvlees tot een vermindering van 92% van de CO₂ footprint leiden wanneer hernieuwbare energie wordt gebruikt in het productieproces van kweekvlees.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: