Flower-Farm-Arjen van Strien.jpg Foto: The Flower Farm

Fabrikanten

Arjen van Strien stapt over naar The Flower Farm

AMSTERDAM – The Flower Farm heeft in Arjen van Strien een nieuwe ceo gevonden. Van Strien stapt over van groentebedrijf Hak, waar hij tien jaar lang commercieel directeur was. Hij wordt bij The Flower Farm verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie.

Redactie |

Oprichter van The Flower Farm Marcel van Wing zal vanaf nu betrokken blijven bij het bedrijf als ambassadeur van het merk.  “We zochten naar een ervaren leider die onze missie goed begrijpt en zich hier maximaal voor inzet”, zegt Van Wing. “Met Arjen halen we de geschikte man binnen met de juiste kwaliteiten en ervaring om verdere groei van ons merk te realiseren en onze idealen te verwezenlijken.”

“Het voelde direct goed toen deze kans voorbij kwam. Het plaatje klopte helemaal, na een half uur praten wist ik al dat ik dit heel graag wilde gaan doen”, legt Van Strien uit. “The Flower Farm is een merk met een hele sterke missie vanuit het DNA van de oprichters. Ik geloof dat we grote uitdagingen in de wereld, zoals de ontbossing in Azië, moeten aanpakken middels innovatieve en gedurfde concepten met een juiste prijs voor de consument waar een rechtvaardig verdienmodel achter zit. We helpen consumenten zonder barrières een verantwoordere keuze te maken, zodat ze een bijdrage kunnen leveren aan het stoppen van ontbossing. Om zo de komende jaren mijn steentje bij te kunnen dragen vanuit mijn expertise spreekt me heel erg aan.”

Bevlogen
Over oprichter Van Wing zegt de nieuwe ceo: “Marcel is een bevlogen, missie gedreven reclame- en communicatieman. Hij is teruggetreden uit de operatie van het bedrijf, maar hij blijft gelukkig verbonden als ambassadeur van het merk waar ik heel blij mee ben. Ik ben meer een businessman die ook graag vanuit een relevante missie werkt. Om deze verder en sneller uit te rollen is dat wat het bedrijf commercieel nu nodig heeft. Het fundament staat als een huis en nu is het tijd voor de scale-up om onze boodschap verder te verspreiden. Dat verzilveren zie ik dan ook als mijn grootste opdracht, waarbij het DNA van het bedrijf bewaard blijft.”

Marcel van Wing richtte het bedrijf in 2019 op met als missie wereldwijd aanjager te zijn van het tegengaan van ontbossing van het regenwoud door de aanleg van palmolieplantages. Naast diverse botersoorten produceert het bedrijf ook pindakaas en diverse hazelnootpasta's. De producten zijn in Nederland, België en Engeland te koop. Van Strien zal in deze nieuwe fase de missie verder verspreiden door ook in andere categorieën en landen met palmolievrije producten het verschil te maken voor de consument. Hij kijkt uit naar het zetten van de volgende stap met het bedrijf.

Bron: Levensmiddelenkrant