Persbericht beeld.jpg Foto: Arla Foods

Arla-leden krijgen 270 miljoen euro extra

NIJKERK - Zuivelcoöperatie Arla laat haar leden flink meeprofiteren van een goed 2023. De aangesloten melkveehouders krijgen een groot deel van de winst die het bedrijf in 2023 maakte, op de rekening gestort. In totaal gaat het om 270 miljoen euro uit de nettowinst van 380 miljoen euro.

Redactie |

De leden van de coöperatie krijgen over vorig jaar een nabetaling van 2,07 cent per geleverde kilogram melk. Gemiddeld is dat per melkveehouder 34.000 euro. “Ik ben blij dat we onze coöperatieleden zo’n groot deel van onze nettowinst kunnen teruggeven”, vertelt Mark Boot, managing director van Arla Foods Nederland. “De nabetaling van 2,07 eurocent/kg ligt namelijk ruim boven de 1,5 eurocent/kg die we hebben toegezegd in ons consolideringsbeleid. Hiermee maken we het veehouders makkelijker om investeringen te doen, zoals het verder verduurzamen van hun boerderijen.”

Financieel sterk
Volgens het bedrijf laten de hoge nabetaling en de concurrerende melkprijs zien dat Arla Foods er financieel sterk voor staat. Het resterende bedrag van de nettowinst komt ten gunste van het eigen vermogen en zal worden gebruikt voor toekomstige investeringen. Vorig jaar was de nabetaling aan de aangesloten melkveehouders 207 miljoen euro.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops