iStock-1433453917 (1).jpg Kerst bij Asda staat in het teken van kwaliteit voor een lage prijs, zo blijkt uit het vergelijkende onderzoek van The Grocer

Onderzoek

Asda uitgeroepen tot goedkoopste met kerst

GROOT-BRITTANNIË - Vakblad The Grocer heeft supermarktketen Asda tot laagstgeprijsde grote supermarkt in premium eten en drinken voor kerst gekroond. Uit een prijsvergelijkingsenquête voor de feestdagen werden de kosten van 33 premium kerstproducten van Asda, Tesco, Sainsbury’s, Kanton Morrisons en Waitrose bijgehouden. Hiertoe behoren onder andere kalkoen, kersttaarten en gerookte zalm.

Nanja Pol |

Kris Comerford, commercieel directeur van Asda, zegt: “Het hele jaar door hebben we ons gericht op het verbeteren van de kwaliteit van onze producten. Tegelijkertijd houden we de prijs onder controle voor onze klanten. Dit is vooral belangrijk met Kerstmis, wanneer de gezinsbudgetten extra onder druk staan. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten zichzelf kunnen trakteren op feestelijk eten en drinken van de beste kwaliteit en toch binnen hun budget blijven wanneer ze bij Asda winkelen.” Of zoals de Engelsen zeggen: "Without having to break the bank".

Zalm en champagne
De goedgevulde boodschappenmand met feestproducten van Asda kostte in totaal 154,41 pond, waarmee de consument bij deze keten 19,48 pond goedkoper uit was in vergelijking met de concurrerende Britse supermarkten. Uit de enquête blijkt verder dat de formule de laagste in prijs is bij 19 van de 33 artikelen, waaronder plakjes gerookte zalm, Baileys, worstjes in bladerdeeg (pigs in a blanket), en Lanson-champagne.

Kwaliteitsprijzen
Asda komt dit jaar met 275 nieuwe feestelijke producten, waaronder enkele die kwaliteitsprijzen van niveau hebben gewonnen in de Good Housekeeping en BBC Good Food smaaktests. Dit zijn onder andere Extra Special Norfolk Bronze-kalkoenkroon met varkensvlees, salie en gekaramelliseerde ui en Extra Special Jewelled Topping Christmas Pudding.

De rangorde nog even op een rijtje:
De kosten zijn per mand.

Asda 154,41 pond
Kanton Morrisons 157,02 pond
Sainsbury's 171,32 pond
Tesco 175,09 pond

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.