Blue-Band-Roombeter-215g-papieren-kuip.jpg

Fabrikanten

Blue Band nu in papieren kuip

AMSTERDAM – Als eerste botermerk in Nederland lanceert Blue Band een kuip van papier. Blue Band Roombeter komt voortaan in een plasticvrije verpakking die 100% recyclebaar is en bij het papierafval mag worden gedaan. De verpakking van Roombeter is tevens verbeterd.

Redactie |

Eerder dit jaar werd de papieren kuip al geïntroduceerd door moederbedrijf Upfield. Nadat Oostenrijk de primeur had is nu ook Nederland aan de beurt. Naast dat Roombeter een klimaatimpact heeft die volgens Blue Band 75% lager is dan traditionele koeienboter, is er nu ook een milieuvriendelijkere verpakking.

Bas Michel, country manager Nederland, licht toe: “Blue Band is een geliefd merk dat overal in Nederland op de eettafel en het aanrecht te vinden is. Blue Band wordt van generatie op generatie doorgegeven en op jaarbasis door 3,3 miljoen huishoudens gekocht. Met Blue Band willen we bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld. Vanuit Upfield is de ambitie om de hoeveelheid plastic in onze verpakkingen tegen 2030 met 80% te verminderen. Daarom zijn we verheugd om onze smaakvolle Roombeter te introduceren in een innovatieve papieren kuip. Voor ons is dit een concrete stap in de richting van duurzaamheid. Kom maar op met die volgende generatie fans.”

Bron: Levensmiddelenkrant