Xavier Unkovic.jpg

Fabrikanten

Bonduelle Group krijgt nieuwe ceo

VILLENEUVE-D’ASCQ – De Bonduelle Group krijgt per 1 juni een nieuwe ceo, Xavier Unkovic. Tot die datum is de leiding van het bedrijf in handen van Christophe Bonduelle, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Redactie |

Xavier Unkovic heeft in zijn 30-jarige carrière leiding gegeven aan een heet scala aan bedrijven, hoofdzakelijk in de Verenigde Staten. Van 2000 tot 2010 was hij ceo van dierenvoederbedrijf Royal Canin in de VS en Canada. Daarna was hij directeur van de Mars Group drankendivisie, eerst voor Noord-Amerika en vanaf 2013 voor de hele wereld. In 2017 stapte Unkovic over naar Amy’s Kitchen, een B Corp gecertificeerd bedrijf uit Californië dat kant-en-klare organische maaltijden maakt. In 2021 verplaatste hij zijn activiteiten naar Europe door ceo te worden van het Franse bedrijf NAOS, moederbedrijf van onder andere Bioderma.

“Ik ben vereerd om binnenkort de Bonduelle Groep te leiden. Het is een bedrijf waarvoor ik altijd grote bewondering en respect heb gehad voor haar pioniers- en ondernemingsgeest, haar ambitie en haar missie. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met alle medewerkers, het Uitvoerend Comité en de Raad van Bestuur, in nauwe samenwerking met de voorzitter, om de uitdagingen van Bonduelle aan te gaan en het volgende hoofdstuk van de ontwikkeling van de Groep te schrijven”, zegt Unkovic.

Bron: Levensmiddelenkrant