Katarina-Tell-scaled.jpg Foto: Cloetta

Fabrikanten

Cloetta benoemt Katarina Tell als ceo

STOCKHOLM – De Zweedse snoepfabrikant Cloetta, bekend van merken als Venco, Red Band en Sportlife, heeft Katarina Tell benoemd als president en ceo. Zij volgt per 1 september 2024 Henri de Sauvage Nolting op die aangegeven heeft per die datum het bedrijf te verlaten.

Redactie |

Tell is sinds haar komst naar Cloetta in 2018 directeur Zweden en lid van het managementteam van het bedrijf. Zij heeft grote internationale leidinggevende ervaring in de FMCG-branche bij onder andere Kraft Heinz en Findus. "Cloetta is een toonaangevend FMCG-bedrijf in Noord-Europa met sterke lokale merken en snelgroeiende internationale verkoop en activiteiten. Ik kijk ernaar uit om in de loop van 2024 in mijn nieuwe rol te stappen en het bedrijf en onze mensen verder te ontwikkelen. Onze klantgerichtheid, ondersteund door ons portfolio van sterke merken, zal ons in staat stellen om te groeien en plezier te blijven brengen aan gedenkwaardige gelegenheden", zegt Tell.

"Ik ben blij dat we, na een grondig en competitief selectieproces, een uitstekende interne kandidaat hebben kunnen benoemen om leiding te geven aan Cloetta. Katarina heeft een sterke staat van dienst opgebouwd sinds ze bij het bedrijf werkt en heeft daarnaast ook uitgebreide expertise in onze belangrijkste markten en klanten. We zijn ervan overtuigd dat ze een uitstekende President en CEO zal zijn, met de capaciteit om Cloetta verder te ontwikkelen" zegt Mikael Norman, Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

Lees meer over: