Renovatie+Wilgenveld+027_1024_0_72_rgb.jpg Het hoofdkantoor van Coltuyt Group in het Belgische Halle. Foto: Colruyt Group

Buitenland

Colruyt neemt drie winkels minder over van Louis Delhaize

HALLE – Het Belgische supermarktbedrijf Colruyt Group neem 54 winkels over van concurrent Louis Delhaize. Vorig jaar sloten beide bedrijven een deal voor 57 winkels van de Match- en Smatch formules. Drie Match winkels zijn uit de deal gehaald. Dat meldt de Belgische website De Tijd.

Redactie |

De beide bedrijven hebben dat gedaan om niet langer te hoeven wachten op toestemming van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Voor de Smatch-winkels in Galmaarden, Munkzwalm en Nieuwspoort wilde de BMA extra onderzoek doen naar mogelijke te hoge marktmacht. Met het terugtrekken van de drie winkels is de BMA akkoord met de overname van de overgebleven winkels.

Colruyt brengt de overgenomen winkels voorlopig onder in de Comarkt/Comarché formule. Het bedrijf gebruikt de formule voor winkels die nog geen definitieve bestemming hebben gekregen in een van de andere formules van Coltruyt Group. Waar de winkels uiteindelijk terecht komen hangt af van de grootte, de lokale markt en de klantbehoeften.

“We zijn erg verheugd dat we definitief verdere stappen kunnen zetten voor de 54 winkels en de medewerkers officieel kunnen verwelkomen', zegt ceo Stefan Goethaert tegen De Tijd. 'We zetten nu alles op alles om de overgang zo vlot mogelijk te laten gebeuren, voor zowel de medewerkers als de klanten.”

Bron: Levensmiddelenkrant / De Tijd