mars-leeg schap.jpg Lege schappen bij een Jumbo op donderdag.

Formules

Conflict tussen Jumbo en Mars leidt tot lege schappen

VEGHEL – Jumbo en Mars kunnen het in de nieuwe prijsonderhandelingen niet met elkaar eens worden. Dat leidt tot lege schappen waar normaal de chocoladerepen liggen. Ook andere producten van Mars, waaronder diervoeding van Pedigree, worden niet meer geleverd aan de supermarktketen.

Redactie |

Op navraag van nieuwszender RTL Nieuws heeft de supermarkt toegegeven dat ze het niet eens kunnen worden over de prijs en dat daarom de producten van Mars beperkt leverbaar zijn. "Wij worden geconfronteerd met zeer hoge prijsstijgingen van bepaalde leveranciers", verklaart een woordvoerder van Jumbo tegen RTL Nieuws. "Maar sommige prijsstijgingen zijn ons niet te verklaren."

Samenwerking
Elk jaar onderhandelen de winkelketens met hun leveranciers over de prijs. Meestal merken consumenten daar niets van. "Bij de afspraken met supermarkten gaat het om alle aspecten van de samenwerking. Van leveringen, nieuwe productintroducties tot consumentenacties", aldus een woordvoerder van Mars tegen RTL Nieuws. Wanneer de schappen weer gevuld worden is nog niet bekend.

Diverse leveranciers waaronder Unilever en Heineken hebben onlangs bij de presentaties van de jaarcijfers al aangegeven verdere prijsstijgingen te gaan doorvoeren. De supermarkten zullen zich daar tegen gaan verzetten om de uiteindelijke winkelprijzen niet nog meer te laten stijgen. Als de conflicten te hoog oplopen gaan de consumenten dit merken door lege schappen in de winkels, zoals nu bij Jumbo. Over de onderhandelingen doen zowel supermarkten als leveranciers zelden uitspraken.

Bron: Levensmiddelenkrant