RIJSWIJK – Zuivelmerk Danone brengt zijn Skyr zuivelproducten naar de Nederlandse markt. De producten zijn al in andere landen verkrijgbaar. Danone Skyr heeft 0% vet en een hoog eiwitgehalte.
Het bedrijf produceert onder andere Activia, Hipro en Actimel en nu Danone Skyr. Evren Dogu, general manager van Danone Benelux: “De lancering van Danone Skyr sluit naadloos aan bij waar we vandaan komen én waar we op inzetten: het brengen van gezondheid door voeding, naar zoveel mogelijk mensen. Skyr staat bekend om zijn hoge eiwitgehalte en 0% vet, en past perfect binnen een gezond voedingspatroon. Toch ervaren sommige consumenten de droge textuur als een drempel. Met Danone Skyr maken we deze categorie toegankelijker door gezondheid en smaak te combineren – en zo de smeuïgste skyr op de markt te bieden dankzij het unieke gepatenteerde fermentatieproces.”
Onderzoek
Het bedrijf heeft vijf jaar lang onderzoek gedaan om tot dit resultaat te komen. Ardy van Helvoort, expert voedingsfysiologie bij Danone en associate professor aan Maastricht University: “We doen al tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek naar fermentatie, eiwitkwaliteit en de effecten daarvan op spierherstel, onder andere in ons onderzoekscentrum in Utrecht. Daar bootsen we bijvoorbeeld de werking van de darmen na, om te zien hoe darmen reageren op verschillende eiwitten in voeding. We gebruiken steeds vaker ook inzichten uit onderzoek naar medische voeding om consumentenproducten te verbeteren.”
Bron: Levensmiddelenkrant