Levensmiddelenkrant.png

Fabrikanten

De Wijndragers neemt branchegenoot Van Ton over

ZWOLLE – Mosterd- en sauzenfabrikant De Wijndragers uit Zwolle neemt het Zeeuwse Van Ton over. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat de producten en het merk Van Ton, bekend van de mayonaise en mosterd, blijven bestaan. De productie zal worden verplaatst van Zierikzee naar Zwolle. De Wijndragers stapt hiermee voor het eerst in de wereld van de biologische producten.

Redactie |

Van Ton is in 1978 opgericht door Ton Schröer met de overname van een mosterdmakerij. In 2001 verhuist het bedrijf van Roosendaal naar Zierikzee. In 2018 wordt het bedrijf verkocht aan het Belgische Bionat van Arthus de Bousies. “De reden van de verkoop aan De Wijndragers heeft ermee te maken dat wij ons willen focussen op onze merken Natura, Bister, Bioster in onze thuismarkten België en Frankrijk”, zegt De Bousies. “Daarnaast blijft het internationaal gewaardeerde sauzenmerk Van Ton wel bestaan, dit was voor ons van belang en wij hebben er vertrouwen in dat het merk bij De Wijndragers in goede handen is. De merknaam wordt doorverkocht en het merk en de producten blijven identiek. Het is en blijft een prachtig merk dat op deze manier voor de toekomst behouden blijft.”

Popelen
“Dat wij nu het merk Van Ton mogen toevoegen is een unieke kans”, legt de directeur van De Wijndragers Christian Lensen uit. “Wij staan te popelen om de hoge standaard die het merk Van Ton met zich meebrengt, te integreren binnen ons productportfolio en verder te bouwen aan het merk. Van Ton maakt immers de beste mayonaise die er te koop is. Ik heb al vele jaren een potje Van Ton-mayonaise in de koeling staan en ben dan ook trots dat wij dit nu zelf gaan produceren”.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops