foto bij buurtsuper Deinum.jpg

Formules

Deinum heeft opvolger voor De Buurtsuper

DEINUM - Sinds de sluiting van De Buurtsuper in het Friese Deinum zit het dorp al maanden zonder supermarkt. Met de komst van Marten Hoekstra en dochter Anna kunnen de inwoners van Deinum binnenkort weer in hun eigen dorp terecht. De winkel sloot eind juni dit jaar haar deuren.

Redactie |

“Met name oudere mensen zien graag dat de winkel snel open gaat, die moeten nu een stuk verderop hun boodschappen doen. Het is dus belangrijk dat een dorp als Deinum een supermarkt blijft houden”, aldus Anna Hoekstra in de Leeuwarder Courant.

Overname
Wanneer de winkel opengaat, is nog niet bekend maar naar verwacht zal dit eind september zijn. Een leverancier voor de versproducten is inmiddels gevonden. Hoekstra zegt verder met een lokale biologische boer te gaan samenwerken. Ook komt er een samenwerking met zorgboerderij De Buorren van de Hoekstra’s. De supermarkt wordt onderdeel van het dagbestedingsprogramma de zorgboerderij.

Zowel het bedrijf als het pand en het bijbehorende huis worden eigendom Hoekstra. Pas na de officiële overname zal de verbouwing plaatsvinden. Dan wordt ook de nieuwe naam bekendgemaakt.

De overname is gepland op 1 september van dit jaar.

Bron: Levensmiddelenkrant / Leeuwarder Courant