Formules

Ondernemers

Dirk start pilot met Too Good To Go

ALPHEN AAN DEN RIJN – Discounter Dirk start deze week een pilot bij negen supermarkten met de Too Good To Go-box. In de zes weken durende pilot kunnen klanten via de app een Magic Box, Brood Box of Groente en Fruit Box kiezen. De keuze is afhankelijk van het filiaal waar de klant de box op wil halen. Wat er precies in de boxen zit is vooraf niet bekend, dat is afhankelijk van de producten die over zijn.

Gerard van Oosbree |

“Bij Dirk vinden we het ontzettend zonde om producten die nog van goede kwaliteit zijn weg te gooien. Vooral in tijden waarin alles duurder wordt. Door deze pilot met Too Good To Go kunnen we kijken of onze klanten interesse hebben in het aankopen van deze boxen tegen een gereduceerd bedrag”, zegt Uwe Saueressig, manager algemene zaken en kwaliteit & duurzaamheid bij Dirk.

De samenwerking past in het beleid van Dirk om op zoek te gaan naar manieren om voedselverspilling tegen te gaan, aldus  de discounter. Het overgebleven vlees van de supermarkt gaat al naar lokale voedselbanken en VoedselSurplus.

Bron: Levensmiddelenkrant

3376-9b216a2091c40050bca694bb6fe9f162.jpg