Edeka_klimaschutzoffensive_edeka_portzebski_pilotprojekt_3200x1800 (1).jpg Het team van Edeka Leipzig

Buitenland

Edeka gaat neutraal in Leipzig

LEIPZIG – Het Duitse Edeka wordt de eerste klimaatneutrale supermarkt in Leipzig. Het bedrijf neemt, samen met zakenman Thomas Potrzebski, deel aan een proefproject gericht op ‘klimaatneutrale levensmiddelenretail’, geïnitieerd door het klimaatbeschermingsoffensief van de Duitse brancheorganisatie HDE.

Fabiana van de Paverd |

Het proefproject van HDE is een baanbrekend initiatief om de levensmiddelenretail in Duitsland milieuvriendelijker te maken. Het is bedoeld om op een praktische manier te laten zien hoe emissies kunnen worden verminderd en hulpbronnen efficiënt kunnen worden gebruikt.
Supermarkteigenaar Thomas Potrzebski is enthousiast over het project: “We zijn er trots op dat we de eerste supermarkt in Duitsland zijn die hieraan deelnemen. Duurzaamheid en klimaatbescherming zijn voor ons erg belangrijk en we willen graag onze bijdrage leveren aan het verkleinen van de CO2 voetafdruk en het behoud van onze hulpbronnen.”

Voorbeeldfunctie
Projectmanager van HDE, Jelena Nikolic, zegt: “Energiebesparingsen efficiëntiemaatregelen zijn de sleutel tot verbeterde klimaatbescherming in de detailhandel. Met dit proefproject willen we een goed voorbeeld creëren dat zoveel mogelijk retailbedrijven aanmoedigt om hetzelfde te doen.”
Het in Leipzig gevestigde energie- en milieubeheerbedrijf Conaudit verzorgt de gedetailleerde audit.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.