foto-pand-de-groot-hedel.jpg Het pand van de Groot in Hedel. Foto: de Groot fresh groep

Fabrikanten

Edeka neemt onderdelen de Groot fresh group over

HEDEL – Het Nederlandse de Groot fresh group heeft twee bedrijfsonderdelen verkocht aan het Duitse supermarktconcern Edeka. De Groot International en de Groot fresh ripening komen daarmee in Duitse handen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de verkoop goedgekeurd.

Redactie |

Beide onderdelen zijn gevestigd in het Gelderse Hedel, net boven Den Bosch en zijn voornamelijk gericht op de retail. Edeka neemt alle personeelsleden over en heeft een langdurige huurovereenkomst voor het pand gesloten. Eigenaar Ben de Groot schrijft dat hij met pijn in het hart afscheid neemt van de collega’s in Hedel, maar dat hij verheugd is met de overname. Hij heeft deze keuze gemaakt omdat hij gelooft dat de ‘gezamenlijke langetermijndoelstellingen naadloos op elkaar aansluiten’. Het huidige managementteam zal de onderdelen blijven aansturen vanuit Hedel. De naam zal worden veranderd in Everest Fresh Groenten en Fruit.

Nederlandse markt
Everest Fresh is een van de onderdelen van de Edeka groep en is al langer actief op de Nederlandse markt. Beide bedrijven denken dat de verschillende bedrijven door de overname elkaar zullen versterken. Consumenten zouden dan het beste agf-assortiment tegen de beste prijs en service geboden krijgen.

De Groot fresh group bestaat sinds de verkoop nog uit de Groot fresh transport, de Groot fruit & vegetables en de Groot UK. Voor de toekomst is er een goede samenwerking afgesproken tussen de Groot fresh group en de Edeka groep. De overgebleven onderdelen blijven zich focussen op groothandel, foodservice, cash & carry en retail en opereren allemaal vanuit de vestiging in Breda en voor de Groot UK vanuit het Engelse Sevenoaks. 

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops