Tony Vendrig en Mark Boelens_eerste levering DC Deventer.jpg

Formules

Eerste uitlevering versproducten nieuw distributiecentrum Plus en Coop

DEVENTER – Deze week heeft de eerste uitlevering van versproducten voor de Plus- en Coop-supermarkten van het nieuwe distributiecentrum plaatsgevonden. Dit gebeurde met dertien vrachtwagens die vanuit de distributielocatie naar de supermarkten reden.

Redactie |

Tony Vendrig, directeur Supply Chain Plus: "De aanloop naar dit belangrijke moment is voorspoedig verlopen. Dat zorgde ervoor dat we volgens planning met deze eerste uitleveringen gestart zijn. Een mooi compliment voor het hele team, dat nu in een fijne werkomgeving de goederen nog efficiënter en verser bij de klant kan krijgen." Het nieuwe distributiecentrum gaat stapsgewijs de taken van het huidige distributiecentrum in Deventer overnemen.  In de eerste fase worden 49 winkels vanuit het nieuwe distributiecentrum bevoorraad. Daarna volgen de overige supermarkten in twee fasen. Per juli worden ongeveer 230 PLUS en Coop-winkels via Deventer uitgeleverd.

Duurzaamheid
Het gebouw is 77.000 vierkante meter groot en staat op meer dan 13 hectare. Daarmee is het drie keer zo groot als het huidige distributiecentrum en telt 3.500 unieke versproducten. Duurzaamheidseisen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het distributiecentrum wat heeft geleid tot het verkrijgen van het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat.

Met de opening van de nieuwe DC is de logistieke integratie van Plus en Coop afgerond. De versproducten zullen via DC Deventer en DC Barendrecht geleverd worden. De kruidennierswaren komen van DC Gieten en DC Oss. 

Bron: Levensmiddelenkrant