Formules

Ondernemers

Fabrikanten

EU-detailhandelorganisatie luidt noodklok

BRUSSEL – EuroCommerce vraagt om actie op het niveau van de Europese Unie en nationale overheden om te voorkomen dat de detailhandel zwaar getroffen wordt door de energiecrisis. Het hoge energieverbruik en de lage marges in de voedingsmiddelen maakt de sector bijzonder kwetsbaar voor de stijgend energiekosten. EuroCommerce is de overkoepelende organisatie voor de gehele detailhandel in de EU.

Gerard van Oosbree |

De organisatie geeft aan dat de rek er bij de retail en groothandel uit is als het gaat om het opvangen van de hogere kosten. Winkels proberen consumenten zo veel mogelijk te beschermen maar dat is bijna niet meer mogelijk. Tenzij er maatregelen worden genomen hebben de winkels geen andere keus de kosten aan consumenten door te berekenen.

“Als er niet snel actie wordt ondernomen om de energiekosten aan te pakken, loopt een groot en groeiend aantal detail- en groothandelsbedrijven een reëel risico, en dreigen winkelgebieden in Europa hun winkels te verliezen”, zegt EuroCommerce-voorzitter Juan Manuel Morales.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

 

board-895399_1920.jpg