pieter-pot-schoemaker-verpakkingsvrij-verpakkingen-online-supermarkt.jpg

Formules

Faillissement voor Pieter Pot

ROTTERDAM – Pieter Pot, de verpakkingsvrije supermarkt, is failliet verklaard. Het bedrijf kampte al langere tijd met financiële problemen. Schuldeiser, pensioenfonds BPFL, vroeg het faillissement aan. De rechter in Rotterdam heeft hier donderdag mee ingestemd.

Redactie |

Het uit 2019 daterende bedrijf onderscheidt zich van andere supermarkten door alle producten in hervulbare glazen potten met statiegeld in plaats van in plastic te verpakken. De online supermarkt had twintigduizend actieve klanten.

Begin 2023 kwamen de problemen en werd het bedrijf overgenomen door een nieuwe eigenaar, De Delicatessenfabriek. Ook werd het personeelsbestand teruggebracht. Desondanks kon niet aan de betalingen aan leveranciers worden voldaan. Het bedrijf startte een crowdfundingactie om betalingsachterstanden te kunnen opheffen. Het beoogde doelbedrag drie miljoen werd niet behaald. Nadat het management van Pieter Pot om uitstel vroeg aan de schuldeisers, is door pensioenfonds BPFL alsnog overgegaan op de gang naar de rechter. 

Naar eigen zeggen heeft de supermarkt bijna 80.000 euro schuld bij het pensionfonds en in totaal 140 andere schuldeisers. Donderdag 14 december is de rechtbank in Rotterdam overgaan tot faillietverklaring.

Bron: Levensmiddelenkrant