flink.jpg

E-commerce

Flink bestaat twee jaar

AMSTERDAM – Flitsbezorger Flink viert haar tweejarig bestaan. Op de dag af twee jaar geleden werd in Utrecht door oprichter Robin Kiesler de eerste bestelling ‘binnen minuten’ geleverd. Sinds die dag heeft Flink een behoorlijke groei doorgemaakt.

Redactie |

“We groeien stevig door”, zegt managing director Kiesler twee jaar na de eerste bestelling. Het bedrijf is nu actief in meer dan 40 gemeenten, zijn er meer dan 2200 producten leverbaar en wordt er voor meer dan 30 euro per bestelling uitgegeven. Meer dan 5 miljoen Nederlanders kunnen vandaag de dag hun dagelijkse boodschappen bestellen bij de flitsbezorger.

“In het begin ging het om kleinere bestellingen, zoals een paar vergeten boodschappen en een fles wijn. Inmiddels bestellen veel klanten hun volledige boodschappenmandje via Flink en blijken we een goed alternatief voor een bezoek aan een traditionele supermarkt,” aldus Kiesler.

De strijd met lokale overheden die er in de aanloopfase was, is zo goed als voorbij. “We hebben inmiddels in bijvoorbeeld Amsterdam meerdere vergunningen voor nieuwe locaties. Ook in andere steden als Utrecht en Nijmegen verwachten we snel vergunningen. We hebben nadrukkelijk gekozen voor samenwerking. Dat wordt gewaardeerd”, zegt Kiesler.

Kiesler verwacht in 2024 winstgevend te zijn in Nederland.

Bron: Levensmiddelenkrant