Flink.jpeg

E-commerce

Flink en Stiva werken aan gedragscode voor alcoholbezorging

AMSTERDAM – Flitsbezorger Flink neemt samen met de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (Stiva) het initiatief om een Gedragscode voor Alcoholbezorging te maken. Andere bezorgbedrijven zullen ook worden uitgenodigd zich bij het initiatief aan te sluiten en uiteindelijk de code te onderschrijven.

Robin Kiesler, directeur Nederland van Flink: “Dagelijks bezorgen we boodschappen bij vele duizenden Nederlanders. Dat willen we op een verantwoorde manier doen. We moeten en kunnen nog stappen zetten bij het strikt controleren van de leeftijd bij personen tot 25 jaar die alcohol bestellen. We hebben een duidelijke werkwijze. Het is belangrijk dat deze ook in de praktijk goed wordt nageleefd. Een duidelijke Gedragscode helpt ons daarbij.” Daarbij hoort dat Flink de regels nogmaals onder de aandacht van de bezorgers zal brengen. Ook aanpassingen aan en in de app en het inzetten van mystery guests moeten voor verbetering zorgen.

Belangrijk
“Producenten en importeurs van alcoholhoudende dranken vinden het ontzettend belangrijk dat mensen op een verantwoorde manier van hun producten genieten. Het drinken door minderjarigen is iets wat wij absoluut niet willen”, zegt Stiva-directeur Peter de Wolf. “We zijn verheugd dat Flink nu heel concrete stappen zet en aan de slag gaat met deze Gedragscode en het onderschrijven van onze Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. Stiva roept andere bezorgbedrijven op zich snel aan te sluiten bij dit initiatief. Het is van groot belang dat er geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar wordt afgeleverd.”

Onlangs kwam de bezorging van sigaretten door flitsbezorgers ter sprake in een televisie-uitzending van Radar. Net als bij alcoholhoudende dranken mogen die niet worden verkocht aan, en dus ook niet afgeleverd bij, personen jonger dan 18 jaar. Bezorgers dienen net als in de winkels naar een legitimatiebewijs te vragen om dit te controleren. Radar constateerde dat er vrijwel nooit om legitimatie werd gevraagd, zelfs als de persoon duidelijk jonger dan 25 jaar was.

Bron: Levensmiddelenkrant