BARCELONA- In de Nederlandse Hema-vestigingen, die gerestyled worden naar Spaans voorbeeld, krijgt food meer ruimte. Eten is namelijk een belangrijk onderdeel in iedere cultuur, zo vertelt Saskia Touw, bedenker van het internationale concept.
Vooral in Spanje is eten een belangrijke pijler. Maar ook in Nederland is food steeds meer een onderdeel van onze levensstijl en dus krijgt het straks meer aandacht in de winkels, zo legt Touw dinsdag aan De Telegraaf uit. De Nederlandse vestigingen worden verder stapje voor stapje helemaal omgebouwd naar Spaans voorbeeld. “In Nederland staan de producten vaak weggestopt onderin. De gangpaden zijn smaller, waardoor mensen niet alles zien. Die indeling willen we langzaam aanpassen. Maar in Nederland komen generatie na generatie klanten die weten: daar liggen de sokken, daar de stroopwafels.”
Assortiment
De restyling betekent dat misschien het assortiment kleiner wordt. “Ondernemers zijn dan al gauw bang voor hun omzet, maar als je meer rust en overzicht kweekt zie je dat het assortiment juist beter benut wordt”, vertelt ze aan de krant. De drie belangrijkste Hema-pijlers, de tompouce, rookworst en stroopwafels, blijven gewoon in de Nederlandse schappen liggen.
Bron: De Telegraaf