Nobelweg foto.jpg

Formules

Gemeente Amsterdam: 'sluiting Vomar volgens afspraak'

AMSTERDAM - Eerder berichtten wij hier over de dreigende sluiting van de Vomar aan de Nobelweg in Amsterdam-Oost. Aan het einde van dit jaar moet na 10 jaar de supermarkt sluiten door het aflopen van de tijdelijke, en al een keer verlengde, omgevingsvergunning. Omwonenden en klanten voeren de komende weken actie voor het behoud van de Vomar. De gemeente heeft ons een reactie gestuurd over de sluiting.

Gerard van Oosbree |

De woordvoerder van Stadsdeel Oost legt aan Levensmiddelenkrant uit waarom de supermarkt de deuren moet sluiten. “In Amsterdam hebben we beleid over het aantal supermarkten per gebied. In het gebied rondom de Vomar aan de Nobelstraat zijn al veel supermarkten, bijvoorbeeld de Lidl aan de andere kant van de straat. Voordat de Vomar aan de Nobelweg er was, was er al bepaald dat er een nieuwe supermarkt van de Jumbo zou komen bij het Amstelstation. Met de Vomar was afgesproken dat de Vomar daar tijdelijk kon vestigen tot dat de Jumbo bij het Amstelstation zou openen. De Jumbo is straks in december 2023 klaar, dus binnen dit beleid en volgens de afspraak moet de Vomar aan de Nobelweg dan de deuren sluiten. We weten nog niet wat de nieuwe functie van het pand gaat worden. Het pand is in bezit van een vastgoedeigenaar, dus daar gaan wij als stadsdeel niet over. In het pand mag wel detailhandel komen, maar geen supermarkt.”

Gezien het standpunt van de gemeente lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat de acties van klanten en omwonenden succes gaan hebben.

Het originele bericht, aangevuld met deze reactie, vind je hier.

Bron: Levensmiddelenkrant