getir-at-amsterdam_1622552342996.jpeg

E-commerce

Getir verkleint aanwezigheid in Nederland en Duitsland

AMSTERDAM – Na berichten van afgelopen maandag over een wereldwijde reorganisatie en inkrimping met 2500 medewerkers, trekt flitsbezorger Getir zich terug uit zes Nederlandse en 17 Duitse steden. In Amsterdam sluit het bedrijf vijf van de 20 magazijnen.

Redactie |

Getir heeft de sluiting van de vijf zogenoemde dark stores tegenover Het Parool bevestigd nadat de krant hierover had bericht.  Als reden geeft de flitsbezorger aan dat het klaar is met “de voortdurende discussie” met de gemeente over de bestemmingsplannen. De Amsterdamse gemeenteraad ging onlangs akkoord met een nieuw bestemmingsplan dat magazijnen van bezorgdiensten vanwege de overlast alleen nog maar op industrieterreinen mogen zijn gevestigd. “Met de sluiting van deze stores wordt de toekomst zeker gesteld”, schrijft Getir.

De flitsbezorger trekt zich hier ook geheel terug Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden en Tilburg. De beperkte klandizie wordt als reden voor het vertrek opgegeven. Om dezelfde reden vertrekt het bedrijf ook uit 17 van de 23 steden waar het in Duitsland actief was. Hier blijven alleen nog de grote steden als Berlijn en München over.

Bron: Levensmiddelenkrant