Formules

E-commerce

Gorillas stopt bezorging in zes steden

AMSTERDAM – De diensten van flitsbezorger Gorillas blijken in zes Nederlandse steden niet winstgevend genoeg. De flitsbezorger trekt de stekker uit de locaties in Alkmaar, Almere, Apeldoorn, Breda, Enschede en Hilversum. Gorillas blijft gevestigd in elf andere Nederlandse steden.

Yentl Bocxe Strik  |

Gorillas verklaart tegen Levensmiddelenkrant de focus te hebben verscherpt om groei voort te zetten in de kernmarkten Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Verenigde Staten. “Het overgrote deel van onze inkomsten (90 procent) komt uit deze markten. Wij zijn ervan overtuigd dat een focus op onze klanten en ons merk de sleutel is tot duurzame groei”, stelt de flitsbezorger.


Sluiting niet-winstgevende locaties

Voor het bereiken van duurzame groei is focus op de meest winstgevende locaties noodzakelijk. “Daarom hebben we, na een zorgvuldige evaluatie van de verschillende strategische opties, besloten om zes niet-winstgevende vestigingen in de steden Alkmaar, Almere, Apeldoorn, Breda, Enschede en Hilversum vanaf zondag 17 juli te sluiten. Helaas betekent dit ook dat we afscheid moeten nemen van een aantal van onze werknemers. Waar mogelijk zullen wij hen helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Hoewel dit een uiterst moeilijke beslissing is, zijn dit noodzakelijke stappen die Gorillas helpen een sterker en winstgevender bedrijf te worden”, aldus de woordvoerder van Gorillas.

Bron: Levensmiddelenkrant

gorillas-snelle-elektrische-bakfietsen.png