HB2.jpg

Fabrikanten

Hamilton bright en AB InBev gaan elektrisch

BREDA – De merchandisers van hamilton bright gaan voortaan in elektrische busjes voor bierbrouwer AB InBev op pad naar de supermarkten. Hiervoor zijn 14 Volkswagen-busjes van het type ID. Buzz in gebruik genomen. Hamilton bright verzorgt voor haar partner AB InBev de serviceverlening zoals schapoptimalisatie en opbouw van displays in de winkels.

Redactie |

Met het in gebruik nemen van de 100% elektrische busjes werken beide bedrijven aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. “Bij hamilton bright zijn we al een aantal jaren bezig met het verduurzamen van ons wagenpark, maar elektrische bestelbussen lieten nog op zich wachten”, zegt wagenparkbeheerder Rein Jacobi van hamilton bright. “We kregen de mogelijkheid om een van de eerste bedrijven in Nederland 32 VW ID. Buzz bestelbussen in ons wagenpark op te nemen. Veertien daarvan zijn voor de werkzaamheden die we doen voor Bierbrouwerij AB InBev. Een geweldige stap in onze sustainability doelstellingen en die van onze klanten.”

HB1.jpg

Trots
“We zijn erg trots om met onze partner hamilton bright een grote stap te zetten als het gaat om elektrisch vervoer. Zo kunnen we onze service en dienstverlening richting alle supermarkten op een nog duurzamere manier uitvoeren. Met de inzet van 14 gloednieuwe VW ID. Buzz bestelbussen laten we zien voorop te willen lopen met onze duurzaamheidsambitie”, voegt de directeur retail van de bierbrouwer Jasper Kessels toe. “Als brouwer zijn we ambitieus in alles wat we doen. Zo ook als het gaat om toewerken naar ‘net zero’ CO2-uitstoot. Onze ambitie is om onze vijf grootste brouwerijen in Europa al in 2028 naar ‘net zero’ te brengen en onze Nederlandse brouwerijen al in 2023. Dit als stap op weg richting onze ambitie om wereldwijd in 2040 in de gehele waardeketen ‘net zero’ te realiseren. Groene logistiek is hierbinnen een belangrijke pijler.”

Bron: Levensmiddelenkrant