IMG_8779-Edit.png

Fabrikanten

Hands Off introduceert Espresso Martini-chocoladereep

HILVERSUM - Hands Off, het bedrijf dat duurzame en plantaardige chocoladerepen maakt, komt vanaf deze week met de Espresso Martini-reep. De nieuwe reep ligt vanaf nu in de supermarkt. Met deze lancering zet Hands Off een stap in hun missie om innovatieve chocoladeproducten te maken waar de aarde niet van smelt.

Redactie |

Het plantaardige assortiment van Hands Off begon met alternatieven op klassiekers als karamel-zeezout, hazelnoot en melk. Inmiddels wordt het steeds verder uitgebreid met innovatieve smaken, zoals Red Velvet, Cookie Dough en Fortune Cookie. Nu heeft het merk de cocktail Espresso Martini vertaald naar een nieuwe chocoladereep.

“Door het omzetten van de cocktailvariant in een chocoladereep komt Hands Off met een unieke smaak binnen de hele - en in het bijzonder de plantaardige - chocolademarkt”, zegt Hands Off-oprichtster Kitty Smeeten. “Hiermee spelen we in op de steeds groeiende vraag naar innovatieve en duurzame alternatieven in de voedingsindustrie. Met onze chocolade stoten we ruim 45% minder CO2 uit dan ‘gewone’ melkchocolade in Nederland. Daarnaast gaan we samen met cacaoboeren ontbossing tegen. Zo strijden we voor chocolade waar de aarde niet van smelt.”

Ingrediënten 
Om de Espresso Martini-reep een crunchy bite te geven, koos Hands Off ervoor om karamelstukjes aan het product toe te voegen. Voor de koffie in de reep werkt Hands Off samen met Wonder Beans; een koffiemerk dat zich, net als Hands Off, inzet voor een vermindering van CO2-uitstoot. De Espresso Martini-chocolade bevat geen alcohol. 

Drie nieuwe smaken
Naast de Espresso Martini-reep introduceert Hands Off nog twee nieuwe smaken: Lemon Pie en Happy Birthday Cake. De Lemon Pie-reep is gemaakt van plantaardige blonde en witte chocolade met speculoos crumble en frisse stukjes citroen. De Happy Birthday-reep is een oude bekende in een nieuw jasje met plantaardige melk en witte choco, popcorn en karamel.

De nieuwe repen zijn sinds 29 april verkrijgbaar bij Jumbo en via www.hands-off.com. Vanaf 13 mei volgt Albert Heijn en later dit jaar is de reep ook bij andere supermarkten verkrijgbaar. 

Bron: Levensmiddelenkrant