Hela.png

Introducties

Hela lanceert curry met minder suiker

VENLO – Hela Thissen, bekend van onder andere haar currysaus in de iconische rode fles, heeft haar Kruiden Ketchup Curry in een suikerarme variant gelanceerd. Het merk wil de consument de mogelijkheid geven bewuster te kiezen, terwijl de vertrouwde smaak van het product behouden blijft.

Redactie |

De introductie is een logische stap, stelt Jessica Verbakel, manager marketing bij Hela Thissen. “We zien dat er een steeds grotere groep ontstaat van consumenten die bewuster met voeding bezig zijn en geven ze graag de optie om bewuster te kunnen kiezen. We vinden het belangrijk dat we mensen blijven verbinden, ook op een verantwoorde manier. We hebben de minder suiker niet gecompenseerd met een zoetstof wat vaak resulteert in een vreemde nasmaak. En doen daardoor geen concessies op smaak”, aldus Verbakel.

Productontwikkeling
Loekie Hofstee, innovatie manager bij Hela Thissen voegt daaraan toe: “Bij nieuwe productontwikkelingen kijken we kritisch naar zaken als gezondheid en duurzaamheid. We kunnen hier niet achterblijven met ons huidige assortiment. Vandaar dat we met onze hardlopers komen in een bewustere variant. Op het moment zijn we bezig met de laatste stappen in het verminderen van suiker in onze hardloper in dressing. Deze staat op de planning voor 2024.”

Hela Kruiden Ketchup Curry met 30% minder suiker is verkrijgbaar in een 300 ml variant bij Jumbo en Albert Heijn.

Bron: Levensmiddelenkrant