Jumbo Enermissie.jpg

Formules

Introductie Enermissie-portal op Provada

AMSTERDAM –Op de vastgoedbeurs Provada is de energieportal Enermissie.nl gelanceerd. 'Samen naar een duurzame en toekomstvaste winkelportefeuille' was het centrale thema in een dialoog tussen Ton van Veen, ceo Jumbo en Kristof Restiau en Niek Even van Jumbo Vastgoed met beleggers, verhuurders en andere genodigden. Enermissie.nl is daar onderdeel van.

Redactie |

Van Veen: “In ons vastgoedbeleid kijken wij niet alleen naar een geschikte locatie, maar ook naar het marktgebied, de totale winkelportefeuille én onze duurzaamheidsambities. Het is mooi om te zien hoeveel energie en denkkracht vrijkomt als je met zoveel experts op deze vastgoedbeurs samen bent. En dat is precies wat hard nodig is!”

Energieprestatie per winkel
Jumbo Vastgoed introduceert Enermissie.nl, een portal waarmee Jumbo met de verhuurders van Jumbowinkels op basis van wederkerigheid gedetailleerde duurzaamheidsinformatie wil uitwisselen. Hierdoor kunnen meer dan zevenhonderd winkels het energieverbruik strakker kunnen managen door gezamenlijk inzicht krijgen in de energieprestatie per winkel. Ook maakt het gebruik van de portal energiebeperkende maatregelen op CO₂-uitstoot inzichtelijk.

Van Veen zegt dat een betere monitoring van energie zeker gaat bijdragen aan het realiseren van de ambitie om uiterlijk in 2030 in de winkeloperatie CO₂-neutraal te willen zijn. “En die ambitie realiseren, kunnen we niet alleen, maar wél samen!”, aldus Van Veen.

Bron: Levensmiddelenkrant