Euroma.png

Fabrikanten

Marubeni nieuwe eigenaar Euroma

ZWOLLE – Euroma, een van de grootste kruiden- en specerijenfabrikanten van Europa, heeft overeenkomst bereikt over de volledige overname van het bedrijf. Het Japanse bedrijf Marubeni zal het resterende belang in het Zwolse bedrijf verwerven. De investeerder heeft al sinds 2021 een belang in het Zwolse bedrijf. Marubeni gaf toen al aan interesse te hebben in een volledige overname. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit.

Redactie |

Jun Horie, senior managing executive officer van Marubeni, zegt blij te zijn om de overname van het resterende belang in Euroma aan te kondigen. "We zien dat de markt voor voedingsingrediënten, met name kruiden en specerijen, gestaag groeit, gedreven door consumententrends zoals clean label, natuurlijke smaak en zoutreductie, enzovoort. Euroma is toonaangevend in het leveren van hoogwaardige, innovatieve smaakoplossingen op dat gebied. We zien ook een groot potentieel om de expertise van Euroma buiten Europa te introduceren door gebruik te maken van Marubeni's wereldwijde aanwezigheid en klantenbestand. We blijven nauw samenwerken met het team van Euroma aan de volgende groeifase.”

Internationale groei
Bert Bakker, ceo van Euroma, voegt daaraan toe: "We zijn zeer verheugd dat Marubeni de resterende aandelen in Euroma verwerft en zien dit als een bevestiging van de unieke kennis en expertise die Euroma biedt in de ontwikkeling en creatie van natuurlijke voedingsoplossingen. Met Marubeni hebben we een strategische partner voor de lange termijn met wie we onze internationale groei kunnen versnellen.”

De voorgenomen transactie zal geen personele gevolgen hebben voor de werknemers van Euroma. Euroma zal zelfstandig blijven opereren, met een eigen Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen.

Bron: Levensmiddelenkrant