jumbo-winkel-dongen-en-st-michielsgeste-2022-08-11 (1).jpg Foto: Jumbo

Buitenland

Jumbo België verzelfstandigt nog eens drie winkels

BRASSCHAAT – Jumbo België gaat de winkels in Lanaken, Heusden-Zolder en Sint-Lambrechts-Herk in handen geven van franchisers. Dit volgt op de verzelfstandiging van de winkels in Ranst en Rijkevorsel. Het aandeel zelfstandige Jumbo’s komt daarmee bij onze zuiderburen op zestien van de 33 winkels.

Redactie |

Aangepast 15:23

De supermarktketen deelde dit vandaag mee aan de vakbonden van winkelpersoneel. In België vallen winkels van zelfstandige ondernemers onder een andere cao dan filialen van ketens. Ondanks de verklaring van de supermarkt dat werknemers bij de verzelfstandiging hun arbeidsvoorwaarden houden, is dit volgens de vakbonden slecht nieuws.

Succesvol
Nu we ruim vier jaar onderweg zijn met Jumbo in België kijken we naar wat onze formule succesvol maakt in België. We zien daarbij dat winkels die door franchise ondernemers aangestuurd worden, meer mogelijkheden hebben om lokaal een bijdrage te leveren aan de omgeving en de winkel rond de klant te bouwen. Dat zit in verschillende elementen. Door de betrokkenheid en het gevoel bij het lokale marktgebied van een ondernemer kan bijvoorbeeld nog beter worden ingespeeld op de (maatschappelijke) behoeften, lokaal relevant assortiment opgenomen worden in het assortiment en extra ambacht aan de winkel worden toegevoegd” zegt Peter Isaac, directeur Jumbo België.

Op 10 juni 2024 gaat de Jumbo-winkel in Lanaken over naar ondernemer Stefan Custers. Op 17 juni 2024 draagt Jumbo de winkel in Sint-Lambrechts Herk over aan Hub Arends. Vervolgens neemt het ondernemersduo Ali Aydogdu en Inge Janssen de winkel in Heusden-Zolder op 15 juli 2024 over. “Deze ondernemers zijn allemaal goed bekend met de Jumbo formule en haar uitgangspunten en staan te springen om van de winkels een nóg groter succes te maken in hun marktgebied. De arbeidscontracten van de collega’s in deze winkels worden met de huidige arbeidsvoorwaarden door de ondernemers overgenomen. Er zullen geen arbeidsplaatsen verloren gaan, alle medewerkers gaan dus gewoon mee over,” licht Peter Isaac toe.

Bron: Levensmiddelenkrant