Jumbo Terugblik.jpg

Formules

Jumbo blikt terug op kerst-initiatieven

VEGHEL – Jumbo blikt terug op de initiatieven van verschillende filialen in aanloop naar de feestdagen. Diverse Jumbo-winkels hebben zich ingezet om eenzaamheid tegen te gaan. Zo werden er kerstmaaltijden en koffie-uurtjes georganiseerd en ook speciale koop- en feestavonden.

Redactie |

Zo was er op 12 december in Jumbo Oirsbeek een kerstmarkt in de winkel met proeverijen, kraampjes met lokale producten en live muziek. Filiaalmanager Rob Mestrom vertelt: “Onze klanten verrassen en net dat beetje extra bieden, dat is waar we voor gaan bij Jumbo Oirsbeek. Het was een mooie avond en we hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Zowel van klanten als van andere lokale ondernemers die een mooie plekje in onze winkel hadden.”

Jumbo België
Jumbo-ondernemer Martijn Vis plaatste in Balen en Rijckevoorsel (België) kerstbomen waarin klanten hun kerstwensen konden delen. “Kerst draait om samen zijn en oog hebben voor elkaar”, zegt Vis.

Magisch Zoetermeer
Gemeente Zoetermeer organiseerde samen met filiaalmanager Jordy Dijkman een kerstavond met optredens van onder andere Karin Bloemen en Ronnie Tober voor eenzame inwoners van Zoetermeer in het Stadstheater. Dijkman: “In alle deelnemende winkels stonden wensbomen waarin klanten mensen konden aandragen voor een ticket. Ook nodigden we zelf een aantal klanten uit waarvan wij dachten dat ze wel een mooie avond met elkaar konden gebruiken. De reacties zijn hartverwarmend! We kregen zoveel mooie verzoeken, het voelt enorm goed om mensen die het kunnen gebruiken zo in het zonnetje te kunnen zetten.”

 

Kerstdiner en bingo
In samenwerking met Vitis Welzijn en Jumbo was in ’s-Gravensande een kerstdiner dat vanuit foodtrucks werd verzorgd georganiseerd, met aansluitend een kerstbingo. “Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem en daarom ben ik blij dat we deze avond konden organiseren waarbij gezelligheid en verbinding centraal stonden.”, aldus Desmond Toet van Jumbo ’s-Gravenzande. In De Amsterdamse Spaarndammerstraat was een uitgebreid kerstontbijt voor Amsterdamse buurtgenoten. 
 
Krachtenbundeling
In Den Haag konden 350 stadgenoten aanschuiven bij een kerstlunch. Dit initiatief was krachtenbundeling van alle Haagse Jumbowinkels en diverse maatschappelijke partners om eenzaamheid in de stad tegen te gaan. Ze werkten hiervoor samen met Aanschuiftafel Den  Haag, de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, Haagse Community tegen Eenzaamheid, stichting Harlin, Wijkz en Voedselbank Haaglanden.  Deelnemer en filiaalmanager Ilias Chohabi vertelt: “Het is zo ontzettend fijn om dit voor de inwoners van Den Haag te kunnen doen. Juist in deze donkere maanden moeten we op elkaar letten en er voor elkaar zijn.”

Ook Ton van Veen, CEO van Jumbo, Anrico Maat, Retail directeur Jumbo en minister Carola Schouten, minister van Armoedebeleid, participatie en Pensioenen, schoven aan bij de kerstlunch.