Formules

Introducties

Jumbo breidt vegan kaasschap uit

VEGHEL – Jumbo Foodmarkt Groningen legt als eerste supermarkt het nieuwe assortiment van Max&Bien in de schappen. Vanaf 2 oktober liggen vegan kaaswielen, saladeblokjes en vegan kaasfondue van de Amsterdamse start-up in de schappen. Later in oktober volgt de introductie bij Foodmarkt Amsterdam-Noord.

Ruby van Hooijdonk |

De plantaardige kaas is ontwikkeld vanwege de snel groeiende vraag naar vegan kaas vanuit de retail. Max&Bien leverde al aan speciaalzaken en restaurants.

Interesse
Pepijn Baksteen van Foodmarkt Groningen ziet de verkoop van vegan producten toenemen: “Naast veganisten zie ik steeds meer niet-veganisten interesse tonen voor het vegan assortiment. Doordat je erover hoort in de media raken mensen geïnteresseerd en nieuwsgierig naar de producten. Daarnaast zijn onze klanten steeds meer bezig met een gezondere leefstijl. Met zo’n duidelijke trend is het als supermarkt belangrijk om een breed plantaardig assortiment aan te bieden.” Baksteen zegt ook dat Jumbo Foodmarkt de ambitie heeft om het vegan-schap uit te bouwen tot het grootste van Nederland.

Vegan vs. Dierlijk
Volgens Maxine Agyeman, oprichter van Max&Bien hebben ze de missie om de kaasvervangers minstens net zo lekker als dierlijke kaas te maken. “Met het nieuwe assortiment hebben we ons klaargestoomd voor het leveren aan de retail. De producten sluiten beter aan bij de behoefte van retailers en zijn makkelijker op te schalen. Zo inspireren we mensen vaker plantaardig te eten.” Mede-oprichter Jobien Groen zegt dat het doel van de start-up is om binnen een jaar landelijk verkrijgbaar te zijn in de supermarkt.

Groningen
Jumbo Foodmarkt Groningen is de eerste supermarkt in Nederland met de volgende producten in het assortiment: innovatieve kaaswielen van 1,2 kilo, de vegan kaasjes van 150 gram, de saladeblokjes op olie en vegan kaasfondue in pot. Het nieuwe assortiment van Max&Bien ligt vanaf zaterdag 2 oktober in de schappen.

Bron: Levensmiddelenkrant

maxetbien.jpeg