Formules

Jumbo denkt aan geautomatiseerd dc

VEGHEL – Een geautomatiseerd landelijk distributiecentrum voor medium- en slow move-artikelen kan Jumbo veel voordelen bieden. De supermarktorganisatie gaat plannen hiervoor de komende periode verder uitwerken.

Joost Agterhoek |

Nog dit jaar verwacht Jumbo tot een voorgenomen besluit te komen over een nieuw geautomatiseerd landelijk dc, zegt ceo Frits van Eerd in een toelichting op de halfjaarcijfers die Jumbo Groep Holding dinsdag bekendmaakte. Begin dit jaar kondigde Jumbo aan de mogelijkheden voor ‘verdere automatisering binnen het logistieke proces’  te onderzoeken. Een dergelijk dc kan Jumbo ‘mogelijkheden bieden om nog efficiënter te werken en in te spelen op de behoeftes van de klant van vandaag en morgen’, zegt Van Eerd erover.  

AH
Albert Heijn zei twee jaar geleden te gaan investeren in een geautomatiseerd dc in Zaandam voor houdbare producten. Van ontvangst tot laden wordt vrijwel het hele regionale assortiment houdbaar gemechaniseerd, liet de supermarktorganisatie toen weten. Daarmee kunnen ook meer producten in dezelfde ruimte verwerkt worden. Met de vakbonden, die eerder hun zorgen uitspraken over mogelijk baanverlies door deze automatisering, is een Sociaal kader opgesteld met baangarantie voor vaste medewerkers van AH Logistics.

Bron: Levensmiddelenkrant

jumbo_dc_veghel_vrachtwagen_truck_distributie_distributiecentrum-a900x525.jpg