jumbo-site-nieuwegein-pand-en-directie-2020-07-05.jpg

Formules

Jumbo werkt aan supermoderne vershal in distributiecentrum

NIEUWEGEIN – Jumbo Supermarkten breidt zijn distributiecentrum in Nieuwegein uit met een supermoderne vershal. Het belooft een van de grootste gemechaniseerde distributiecentra van Europa te worden. Vanuit dit distributiecentrum worden de winkels en thuisbezorglocaties non-stop bevoorraad.

Fabiana van de Paverd |

In het distributiecentrum van Jumbo komen op 85.000 m² logistiek, techniek en data samen. ‘Het distributiecentrum van de toekomst’, zoals Jumbo het DC betitelt, is een gemechaniseerd centrum waar volledig LEAN wordt gewerkt. “In Nederland vind je geen DC op deze schaal”, aldus Jumbo. 

Specs
Het geavanceerde distributiecentrum heeft een capaciteit van 4 miljoen colli per week, verwerkt meer dan 9.000 bulk pallets per week en levert 20 miljoen consumentenproducten en doet dit met 500 medewerkers. De centrale ligging van Nieuwegein op bedrijventerrein De Liesbosch is ideaal als distributiehotspot omdat de afstanden naar winkels en regionale dc’s kort zijn. Bovendien is er niet eerder zo’n duurzaam pand gebouwd. Er is geen traditionele verwarming nodig door de 13.500 zonnepanelen. Ook aan de ecologie is gedacht: rond het gebouw vind je bijennesten, broednesten en een nestwand voor vogels. 


Verbeterproces
Werken volgens het LEAN-principe betekent werken op een manier waarbij alles en iedereen binnen het bedrijf de focus heeft op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. Verspillingen zijn hierdoor verleden tijd. Het houdt onder meer in dat er maximaal toegevoegde waarde voor de klant wordt gegenereerd met minimale inspanning. Dit komt de kwaliteit ten goede, kosten verminderen en doorlooptijden worden verkort. Het gevolg is een stijgende klanttevredenheid, blije medewerkers en winst. Het is een continu verbeterproces.

Bron: Levensmiddelenkrant