Image.jpeg

Formules

Karim Triki Ahold Delhaize Store Manager of the Year

AMSTERDAM – Karim Triki, supermarktmanager van de Albert Heijn XL aan het Amsterdamse Gelderlandplein, is verkozen tot ‘ Ahold Delhaize Store Manager of the Year’. Dit is de derde prijs die hij en zijn winkel dit jaar ontvangen. Triki was in maart al verkozen tot ‘Beste AH supermarktmanager van Nederland’, wat er voor heeft gezorgd dat hij automatisch op de shortlist voor de wereldwijde verkiezing is geplaatst. Zijn supermarkt was begin dit jaar ook al in de prijzen gevallen en verkozen tot ‘Beste Albert Heijn winkel van Nederland’.

Gerard van Oosbree |

De uitslag van de verkiezing ‘ Ahold Delhaize Store Manager of the Year’ werd op 13 juni in een wereldwijde live webcast bekend gemaakt door het topmanagement van Ahold Delhaize. Triki was daarvoor speciaal, als een van de vele wereldwijde genomineerden, naar het hoofdkantoor van de levensmiddelenreus in Zaandam gekomen om de live-uitzending te bekijken. Daar kreeg hij van Frans Muller (ceo Ahold Delhaize) te horen dat hij is uitgeroepen tot de beste supermarktmanager van het jaar. Even later kreeg hij de prijs uitgerekt door Sonja Boelhouwer (directeur omnichannel operatie  Albert Heijn) en Marit van Egmond (CEO Albert Heijn).  “De uitzending van de verkiezing werd ook vanuit het hoofdkantoor uitgezonden waar Frans, Marit en Wouter Kolk (CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesia) aanwezig waren, daardoor kon ik de prijs persoonlijk van onze CEO’s in ontvangst nemen”, vertelt Triki. 

Team
“Natuurlijk is dit de verdienste van het hele team van AH Gelderlandplein. Ik ben dan ook ontzettend trots op wat we elke dag doen in de grootste en nieuwste Albert Heijn van Nederland.” Triki geeft leiding aan meer dan 400 medewerkers waarvan ongeveer de helft parttimers. Vorig jaar is de winkel geheel verbouwd en sindsdien is het de flagshipstore van AH. “Wij hebben hier de focus op vers en daarnaast hebben we al het digitale gemak dat er te bieden is. Je kunt hier met de Albert Heijn-app navigeren door de winkel. Je zoekt een product en de app leidt je naar het artikel in het schap”, legt Triki uit. “We hebben werkelijk alles erin gestopt wat wij te bieden hebben.” 

Image2.jpeg Karim Triki en zijn team vieren het winnen Beste AH supermarkt van Nederland

De winkel is verbouwd naar de nieuwste formule van de supermarkt. “Het was echt super dat ik mee mocht denken bij de ontwikkeling van het concept en de inrichting van de winkel. We hebben alle tips van klanten in de oude winkel meegenomen. Het was super motiverend om mee te mogen denken”, verklaart Triki. De prijs voor beste AH-supermarkt is daar het bewijs voor. 

Kijken
“Sinds de verbouwing komen ontzettend veel mensen kijken, vanuit de hele wereld. Niet alleen van andere Ahold Delhaize formules maar ook van de concurrenten”, vertelt de supermarktmanager vol trots. Ik heb werkelijk mensen van over de hele wereld hier rondgeleid. Onlangs was hier in de RAI de private label beurs. Mensen met verschillende nationaliteiten vanuit de hele wereld kwamen een kijkje nemen om inspiratie op te doen”. 

Triki is geen onbekende met retail. Zijn vader had een kleine bouwmarkt en dat was de reden dat hij bouwkunde ging studeren. Als bijbaantje en om ervaring te krijgen in leidinggeven, ging hij 15 jaar geleden werken als teamleider bij de AH in de Vijzelstraat in de hoofdstad. “Ik ben na mijn studie bij Albert Heijn gebleven”, gaat hij verder. “Ik heb bij diverse winkels in Amsterdam gewerkt, waaronder als assistent-supermarktmanager. Mijn eerste eigen winkel was Albert Heijn Krugerplein. Een mooi project was de geheel nieuwe winkel op het Science Park. Hier kwam alles bij elkaar. Ik kon niet alleen aan mijn eigen team bouwen, maar kon door mijn opleiding ook meepraten over de inrichting.”

De carrière van Triki zat duidelijk in de lift. Door zijn natuurlijk leiderschap en kwaliteiten heeft hij in een relatief korte tijd veel winkels mogen draaien en is hij als talentvolle supermarktmanager drie jaar geleden gevraagd om supermarktmanager te worden van de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein. “Hier kwam mijn droom uit om de grootste Albert Heijn van Nederland te mogen runnen”. 

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: