Steven Debrabandere managing director Kraft Heinz.jpg Steven Debrabandere wisselt van baan met Bob Rog en wordt de nieuwe managing director Benelux van Kraft Heinz.

Fabrikanten

Banenwisseling in top Kraft Heinz

AMSTERDAM – The Kraft Heinz Company kondigt een functiewisseling aan in haar gelederen. Steven Debrabandere, die managing director Indonesië bij de levensmiddelenfabrikant was, neemt het stokje over van Bob Rog en wordt dus managing director van het Benelux-team. Rog op zijn beurt vertrekt naar Indonesië, om daar de transformatieagenda van het bedrijf in Azië aan te sturen. De banenruil gaat in op 1 september.

Redactie |

De leiderschapswisseling ondersteunt volgens Kraft Heinz de grotere ambitie van het bedrijf om leidend te zijn in de toekomst van onze voedselvoorziening en onderstreept tevens de filosofie van het bedrijf om groot talent in het bedrijf te laten groeien.  

Wisseling

Rog begon in 2016 bij Kraft Heinz in de rol van category development director en werd in 2020 gepromoveerd tot managing director Benelux. “Met een team van gelijkgestemden gave dingen doen die in onze strategie passen, daar krijg ik energie van”, zei hij onlangs in een interview met Levensmiddelenkrant.

Debrabandere vervulde zijn rol als managing director Indonesië de afgelopen vier jaar. Daarvoor werkte hij in diverse topmanagementfuncties in de FMCG-industrie bij Procter & Gamble en Reckitt Benckiser, in verschillende markten in Europa en Azië. Hij zegt vereerd te zijn met zijn nieuwe rol: “Ik zal deel uitmaken van een jong, dynamisch en betrokken team van gedreven mensen. Het is opwindend om zowel de groei van het merk Heinz in de Benelux als de evolutie van een portfolio met iconische lokale merken als De Ruijter, Honig en Karvan Cévitam voort te zetten. Ik kijk ernaar uit om met het getalenteerde Benelux-team en onze retailpartners samen te werken om onze Taste Elevation-agenda aan te sturen en duurzame groei voor alle partijen te realiseren." 

Rooskleurig

Willem Brandt, president Continental Europe bij Kraft Heinz is blij met de banenwisseling: “We hebben de afgelopen jaren een opwindende transformatie doorgemaakt en hebben sterke plannen om te blijven groeien - en het ondersteunen van toptalent is de sleutel tot deze strategie. In lijn met meritocratie en onze waarde om op te komen voor geweldige mensen, ben ik erg verheugd dat Bob Rog het leiderschap op zich zal nemen voor zo'n belangrijke markt als Indonesië. Zijn leiderschapsprofiel sluit perfect aan bij de behoeften van de lokale markt. Tegelijkertijd ben ik verheugd dat Steven Debrabandere het Benelux-team komt versterken. Steven is een zeer ervaren leider met internationale ervaring. De toekomst voor Kraft Heinz Benelux ziet er rooskleurig uit - niet alleen wat betreft het verzekeren van de continuïteit en uitvoering van de bedrijfsplannen, maar ook het voortstuwen van het bedrijf door agility en consumentenobsessie centraal te stellen."

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops