lazy vegan 2.jpg

Fabrikanten

Lazy Vegan wint (diepvries)terrein

AMSTERDAM – Fabrikant van plantaardige diepvriesmaaltijden Lazy Vegan komt in steeds meer diepvriesschappen te liggen. Onlangs ging online supermarkt Picnic met het bedrijf in zee. De Duitse biologische supermarkt Tegut heeft de producten in het assortiment van al hun winkels. En ook in België en Engeland wint het merk aan terrein, zowel bij retailers als consumenten.

Redactie |

“Diepvriesmaaltijden worden steeds populairder”, zegt medeoprichter Bas Dijkstra. “Vanwege het gemak en omdat steeds meer onderzoeken uitwijzen dat het een gezonde optie is. Diepvriesgroenten en -fruit zijn in sommige gevallen zelfs gezonder dan verse varianten, omdat ze direct ingevroren worden en daardoor hun vitamines beter behouden. Wij verwachten dat deze categorie verder zal groeien en spelen hierin een voortrekkersrol. Het komende jaar staat bij ons in het teken van het versterken en uitbreiden van zowel nationale als internationale verkooppunten, plus het vergroten van ons assortiment.”

Gezond
Volgens Dijkstra is de populariteit van diepvriesmaaltijden in deze tijden vrij logisch. “Mensen willen graag gezond en bewust eten. Als je na een lange werkdag thuiskomt en dan net een uurtje hebt voordat jij of de kinderen door moeten naar een andere activiteit zoals sporten, dan is het heel fijn als je binnen 8 minuten een gezonde en lekkere maaltijd op tafel kunt zetten. Het drukke leven van nu vraagt om gemak en tegelijkertijd wil de consument kwaliteit en gezonde producten. Met onze maaltijden spelen we in op die behoeften, wat volgens ons de reden is waarom we mooi doorgroeien. In Nederland verkopen wij nu drie keer meer maaltijden ten opzichte van 2021. Een mooie groei, die we graag voortzetten.”

Bron: Levensmiddelenkrant