Lidl opent webshop in België | Levensmiddelenkrant

Lidl opent webshop in België

HUIZEN – Lidl heeft na Duitsland ook in België een webwinkel geopend. Vooralsnog draait het om zo’n 350 non-foodproducten, zoals tuingereedschap, kleding en kookwaren.

Het online aanbod betreft de non-foodaanbiedingen die in de winkels doorgaans slechts enkele dagen voorradig zijn per product, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd. In de webshop zullen sommige producten langer aangeboden worden, zegt Marjolein Frederickx, e-commercemanager van Lidl België tegen de krant, waarbij ze wijst naar een ski-jas die de hele winter of een t-shirt dat het hele jaar te koop is.

Duitsland
Lidl begint voorzichtig met de Belgische webshop en haalt de producten vooralsnog uit de Duitse dc’s in Kremmen en Speyer. Later kan de discounter beslissen om de logistiek van de webshop anders aan te pakken, zegt Frederickx. Retourzendingen worden wel in het dc in Genk verwerkt, waarvoor extra medewerkers zijn aangetrokken. Lidl heeft 36 mensen op de ontwikkeling van de online afdeling gezet.

Thuisbezorging
De Belgische webwinkel biedt nu nog alleen thuisbezorging, waarvoor de discounter samenwerkt met het postbezorgbedrijf Bpost. Binnen twee dagen na bestelling krijgt de klant zijn producten thuis waarvoor hij 2,99 euro aan bezorgingskosten betaalt. Afhalen in de winkel sluit de retailer op termijn niet uit. Lidl lanceerde in haar moederland eind 2014 een webwinkel. In Nederland zocht de supermarktformule in augustus vorig jaar een senior online manager.

Bron: De Tijd