Blauwe champignonbakjes zijn verleden tijd

HORST - De bekende blauwe champignonbakjes verdwijnen uit de supermarkten. De nieuwe bakjes zijn volledig transparant en bestaan uit 100 procent gerecyclede petflessen.

Verstappen Packaging ontwikkelde de nieuwe champignons en paddenstoelen verpakkingslijn voor Albert Heijn. Verstappen zet zo een volgende stap in het verduurzamen van de bedrijfsvoering en de productie van verpakkingsmaterialen.

Circulaire economie
Mieke Verstappen, directeur van Verstappen Packaging zegt over de nieuwe bakjes: “Het mooie aan deze innovatie is dat het gebruikte kunststof eerder al als consumentenverpakking in de winkel gelegen heeft en uitermate geschikt is om weer een nieuwe voedselverpakking van te maken. Op deze manier kunnen we het materiaal blijvend hergebruiken. Een perfect voorbeeld van de circulaire economie.”

Het verdwijnen van de blauwe kleur heeft volgens Verstappen te maken met het feit dat transparante verpakkingen interessanter zijn voor recyclebedrijven. De nieuwe verpakkingen worden in eerste instantie uitgerold bij Albert Heijn. Andere supermarkten zullen op termijn deze trend mogelijk volgen.

Bron: Levensmiddelenkrant